Forside

Guides

Værd at vide om vinreoler

Indret et vinrum

Går du også med en drøm om at få indrettet et vinrum, en vinkælder eller et område af dit hjem med vin? Der er mange måder at gøre det på, og med vores løsninger, indretningsdesignere og indretningsværktøj er det kun fantasien, der sætter grænser for din drømme indretning.

Vinreoler er essentielle for enhver vinelsker, der ønsker at opbevare sine flasker korrekt og æstetisk tiltalende. Denne guide vil hjælpe dig med at forstå, hvad du bør overveje, når du vælger den rette vinreol til dit hjem.

Materialer og design

Formålet med vinreolen

Vinreoler er designet til at opbevare vinflasker i den korrekte position, hvilket normalt er liggende. Dette sikrer, at vinen konstant er i kontakt med korkproppen, hvilket forhindrer proppen i at udtørre og krympe. En tør og skrumpet prop kan medføre, at luft trænger ind i flasken og oxiderer vinen, hvilket ødelægger kvaliteten.

Vinreoler fås i mange forskellige materialer, herunder træ, metal og plast. Valget af materiale kan påvirke både reolens udseende og dens funktionelle egenskaber. Træ er populært for sin klassiske skønhed og gode isoleringsevne, mens metal ofte vælges for sin moderne æstetik og holdbarhed.

Praktisk anvendelighed og æstetik

Kapacitet og tilpasning

Når du vælger en vinreol, er det vigtigt at overveje antallet af vinflasker, du planlægger at opbevare. Vinreoler varierer væsentligt i størrelse, fra små modeller, der kan rumme et par flasker, til store reoler, der kan indeholde hundreder. Tænk over din nuværende samling samt eventuel fremtidig udvidelse.

Flere af vores brands er modul-opbyggede vinreoler, og du kan derfor nemt bygge op og ud, som du drømmer om.

Når du skal placere din vinreol i dit hjem, så undgå at placere reolen direkte i sollys eller nær varmekilder, da dette kan forårsage udtørring af reolerne. Ligeledes undgå at placere reolen nær vibrationer som for eksempel ovenpå eller tæt op ad en vaskemaskine.

Et køligt, mørkt og stabilt miljø er ideelt for langtidsopbevaring af vin. Overvej, om du har brug for en temperaturkontrolleret enhed (en køleenhed), eller om din bolig allerede tilbyder passende forhold fx i kælderen.

Udover funktionalitet bør din vinreol også komplementere dit hjems æstetik. Mange vinreoler er designet med en stilfuld fremtoning, der kan fungere som en del af din indretning. Overvej forskellige stilarter og farver, som matcher med dit rum, og tænk på reolen som et møbel, der både er praktisk og dekorativt.

Vinreolen i hjemmet

Pleje og vedligehold

For at bevare og pleje trævinreoler anbefaler vi aftørring med en blød microfiberklud for at fjerne støv og snavs. Du kan evt. vride kluden op i lunkent vand og aftørre, hvis der er mere genstridig snavs. Sørg for, at dit vinrum har et luftfugtighedsmiljø på under 75%, da træ kan være vært for skimmelsvamp. Sørg ligeledes for en god luftcirkulation omkring reolerne for herved at forebygge fugtakkumulering og skimmel.

En velvalgt vinreol er ikke kun en praktisk løsning til opbevaring af vin; det er også en investering i bevaringen af din vinsamling og en forbedring af dit hjem. Ved at vælge med omhu kan du sikre, at din vin opbevares under optimale forhold, samtidig med at din bolig beriges æstetisk.

Vi hjælper altid gerne med at finde den rette vinopbevarings-løsning til dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik. Du kan altid afmelde dig igen.